Hngerhte nih Sai(vui) run sinah caah an hei kuat hna….

 Dear Saite Khua Bawi.

 kan pipu chan in kan u nau a si mi sai (vui) nan sinah cakuat tlawmpal te kan van tial, a ra laimi cawn nikhat ni khi: Ule nau sinak kan i pehtleihnak a feh chin khawh nakhnga tiah hawikomhnak (fellowship) tuah dingin kan khua ( hngerhte khua ) ah nan rat naklai toidor nun he kan in sawm hna.Nan rat khawh ding si cun thawng kan thanh than te uh..
Kuatu nan u nau Hngerh Cin.
         Sai (vui) lei khuabawi sinin cakuat a phan colh ve , kan ra lai, tiah thawng an theih cu Hngerhte pawl cu an i nuam tuk hringhran, an Cerhlun ah bawlung a chuih dingmi thimnak an tuah colh. Cacawn nikhatni a hungphan Saikhua lei cu tlingkhitkhet tein an phan an khua ah tar le hngakchia lawng an tanh hna, Hnerhte sin i Sai(vui) pawl an phak cu Hngerhte pawl cu an i nuamh tukah an hmaika lung an i chuih hmanh ah a fak lo bantuk tein an um kho a ruang cu Sai(vui) nungak an i dawh tuk ruangah a si lai cu? Sai (vui)lei zongnih tuzan Hngerhte nungak a ho dah ka tuai lai tiah an mit khuaza an hoi, Hngerhte cerhlun (certual) cu mi an khat cikcek khual thutnak ah special in thutnak an tuahpiak hna, bawlung cu an hun chuih ciamman i an thiamtuk hringhran, a lengin au le khuan thawng cu tek tla bang a tur bak in a tur, Sai(vui) nungak au zawng a piah i Hngerhte lei number 16 pa cu kunleng leiah a chuak, caan sau pi an chuih hnu a caan dih lai teah Hngerhte leinih kawl khat an hun sut than hna i . 2;1 in Hngerhte lei nih teinak an hmuh ai. A zan cu cam(riak) dingin an nawl hna Sai(vui) lei zong nih lunglawm tein an cohlan ve hna caah riahding in an i tim, Hngerhte nih vok an thah hna i a zaan cu  nuamhnakin caan an hmang hna. Nitlak lei Hngerhte khua pawng um nungak Fiakfairok hlasa dinginn an hei sawm colh ve, Hnerhte tlangval cu zeidang lei tuak huaha lo in Sai (vui) nungak lawng teah an lung a cam cang. Zanriah thitha zongin an ei kho ti lo Sai (vui) um nak center lei ah  nungak len ah an i thawh colh, nuamhnak cu an tuah an i nuam tuk hringhran khua dang nungak an sawmmi Nungak Fiakfairok i hla a van sak cu an au that ning cu, a sakmi ngeihawk tha huaha lo tiang bak khin an aw a thang, an khua cherry kungtang i dawtnak bia a rak i ruahmi Hngerhte nungak le Sai (vui)tlangval zong social tuahnak lei an hun panh ve cang, an social dih lai teah Hngerhte khua bawi nih lunglawmhnak bia a chim,Kan u nau a si mi Sai(vui) nan cungah lunglawmhnak tampi kan ngei, u le nau kan sinak hi tucaan lawngah si loin zungzal tiangkhi va si peng dingin saduhthah nak ngan pi ka ngei, kan bawnglung chuihnak le kan i nuamnak ah kan in tisualmi hna a um si cun kan ngeithiam uh , Hngerhte nih nan leiSai(vui) a ke a khiah sualmi zong kan ngaithiam uh tiah a bia a donh terthawng maw a thang deuh Hngerte  nungak au thawng dah a thangdeuh tiah Hnerh zau cu khua a hoi sutmat ko. Sai (vui) nungak a zoh deuh ruangah a si lai cu Sai (vui)nungak au thawng a thang deuh tiah a mah le a mah a lungchungin bia aa el lio ah, dup; tiah Sai(vui) nungak au thawng a dai thup ai, an khua cerhlun cu Hngerhte nungak nih “kawl” kawl….. Ti au thawng nih Hngerhte khua cerhlun cu kheh dih a timh.

      Tawmpal ah sai nungak leiin ,a poi lo tangchih rih uh a caan tampi a um rih tiaah Sai (vui)tlangvan bawlung a chuih liomi cu thazang an hei pek chih ve rih hna, thazang rakpek hrat kan ti cu Sai (vui)pawl zong an tha um ek in an hun chuah ve ciamman i caan rau lo teah an hun kawl ve hna ai, kawl khat ve ve an si i  an tang tak tak, zoh an dawh tak tak fawn, Hngerhte tlangval a tan tuk nakah Sai (vui)lei number 3 pa a ke a khiah sual, danluci a tuanpiak tu hna Chungchep nih a bawngbi zal chungin a chuahmi a sen zawng a piah i Hngerhte lei number 16 pa cu kunleng leiah a chuak, caan sau pi an chuih hnu a caan dih lai teah Hngerhte leinih kawl khat an hun sut than hna i . 2;1 in Hngerhte lei nih teinak an hmuh ai. A zan cu cam(riak) dingin an nawl hna Sai(vui) lei zong nih lunglawm tein an cohlan ve hna caah riahding in an i tim, Hngerhte nih vok an thah hna i a zaan cu  nuamhnakin caan an hmang hna. Nitlak lei Hngerhte khua pawng um nungak Fiakfairok hlasa dinginn an hei sawm colh ve, Hnerhte tlangval cu zeidang lei tuak huaha lo in Sai (vui) nungak lawng teah an lung a cam cang. Zanriah thitha zongin an ei kho ti lo Sai (vui) um nak center lei ah  nungak len ah an i thawh colh, nuamhnak cu an tuah an i nuam tuk hringhran khua dang nungak an sawmmi Nungak Fiakfairok i hla a van sak cu an au that ning cu, a sakmi ngeihawk tha huaha lo tiang bak khin an aw a thang, an khua cherry kungtang i dawtnak bia a rak i ruahmi Hngerhte nungak le Sai (vui)tlangval zong social tuahnak lei an hun panh ve cang, an social dih lai teah Hngerhte khua bawi nih lunglawmhnak bia a chim,Kan u nau a si mi Sai(vui) nan cungah lunglawmhnak tampi kan ngei, u le nau kan sinak hi tucaan lawngah si loin zungzal tiangkhi va si peng dingin saduhthah nak ngan pi ka ngei, kan bawnglung chuihnak le kan i nuamnak ah kan in tisualmi hna a um si cun kan ngeithiam uh , Hngerhte nih nan leiSai(vui) a ke a khiah sualmi zong kan ngaithiam uh tiah a bia a donh ter.……

By: Vel Lian Hup